Utorak, 07/05 - Fudbal, Egipat, Premier League
07/05Al Ahly vs Al Ittihad1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
06/05/2024 09:59
U zaostaloj utakmici egipatske Super lige Al Ahli dočekje Al Itihad. Meč je na programu u utorak u 18 časova.
Al Ahli

Nastavlja aktuelni šampion Egipta sa igranjem utakmica na dva,tri dana. Razlog je veliki broj odloženih utakmica ovog kluba znbog obaveza koje je imao u Ligi šampiona Afrike. U tom takmičenju, najboljem na kontinentu, ušli su u finale tako što su psle dva meča polufinala eliminisali južnoafrički Mazembe. Rival u finalu biće im tuniška Esperansa a prvi meč zakazan je već za 18. maj. Taj dvomeč biće u fokusu Al Ahlija ali moraju da povedu računa i o prvenstvu jer dosta zaostaju za liderom Piramidsom. Međutim, to je samo privif, imaju četiri meča manje o njih i u slučaju sve četiri pobede Al Ahli bi preuzeo lidersku palicu. Ovo je već treći meč u maju za Al Ahli i nadaju se da će biti i treća pobeda.

Al Itihad

Ekipa iz Aleksandrije nalazi se na visokom 5. mestu ali treba reći da su odigrali već 20 utakmica, sedam više od Al Ahlija a imaju samo pet bodova više. Prošlu sezonu završili su tek na 8. mestu što nije bio plasman kojim su bili zadovoljni. Pitanje je da li mogu bolje ove godine, da bi igrali međunarodne utakmice trebaju da budu barem treći, a to u dosta kvalitetnom šampionatu u zemlji faraona nije lako. Do sada su ostvarili po 8 pobeda i remija, a doživeli su četiri poraza. Ovo je prvi okršaj sa Al Ahlijem u sezoni a drugi je na programu već 18. juna. Niz od četiri meča bez pobede Al Itihad je prekinuo trijumfom nad Baladijatom prošlog vikenda.

Predlog

Al Ahli mora da nastavi da pobeđuje i tako se sve više približava vrhu tabele. Jeste ovo naporan program igrati utakmice na svaka tri dana ali znaju da im u maju očekuje i dvomeč u finalu Lige šampiona Afrike i svakako da žele da postanu najbolji tim na \'\'crnom kontinetu\'\', ali i da odbrane naslov u Egiptu. Za jedinicu se u kladionici SuperBet dobija kvota koja iznosi 1.36.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.