Petak, 03/05 - Fudbal, Engleska, Premijer liga
03/05Luton vs Everton1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
02/05/2024 11:52
Tri kola pre kraja Luton je i dalje u zoni ispadanja. Meč sa Evertonom može biti presudan za debitanta u Premijer ligi. Utakmica u londonskom predgrađu igra se u petak od 21 čas.
Luton

Šeširdžije su izgubile prethodne tri utakmice i pravo je čudo da i dalje imaju realne izglede za spas. Zaostaju samo jedan bod za Notingem Forestom, koji je takođe u seriji neuspha, ali mu je Barnli sada za petama i ima bod manje. Od ove tri ekipe dve će završiti u Čempionšipu, zajedno sa poslednjeplasiranim Šefild Junajtedom, dok će samo jedna ostati u eliti. Do kraja prvenstva Luton igra dva puta pred svojim navijačima, posle Evertona na Kenivort Roud dolazi i Fulam u poslednjem kolu, dok im predstoji još samo gostovanje u komšiliku protiv Vest Hema. Pitanje je da li su dve pobede kući dovoljne, to zavisi i od učinka rivala, Foresta i Barnlija, ali u slučaju izostanka trijumfa protiv Karamela, ne verujemo da je opstanak moguć.

Everton

Tim Šona Dajša je u sjajnoj formi u finišu sezone. Mučili su se od samog početka, so na ranu im je dodao Savez oduzimanjem bodova zbog kršenja finansijskog fer-pleja, ali se Evcerton izdigao iznad svih problema i, tri kola pre kraja na korak su i od matematički izborenog opstanka. Čak i da izgube sve utakmice do kraja ne verujemo da će završiti među poslednja tri tima jer u ovom momentu imaju 11 bodova više od Lutona, prvog tima ispod crte. U poslednjih pet mečeva Everton ima četiri pobede i samo jedan, doduše katastrofalan poraz od Čelsija. Od suštinske važnosti bio je trijumf nad Barnlijem na Gudisonu, ali je tek pobeda nad Liverpulom u Mersisajd derbiju donela preko potrebno samopouzdanje ovom timu. Pre i posle Liverpula fudbaleri Evertona su slavili i protiv Notingema i Brentforda na svom terenu, i to bez primljenog gola.

Predlog

Jeste Everton pobedio četiri puta u poslednjih 5 utakmica, ali je sva četiri meča igrao na svom terenu. To jedino gostovanje bilo je na Stamford Bridžu i izgubili su od Čelsija sa 6:0. Lutonu je pobeda neophodna i oni moraju do nje doći kako znaju i umeju. Predlažemo jedinicu a za nju se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent koji iznosi 2.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.