Četvrtak, 02/05 - Fudbal, Srbija, Superliga
02/05Radnički Kragujevac vs Mladost Lučani1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
01/05/2024 10:53
Kragujevčani su sve bliže istorijskom uspehu i plasmanu u Evropu. Meč vanrednog kola plej-ofa protiv Mladosti iz Lučana igra se u četvrtak od 16 časova.
Radnički 1923

Mada su doživeli veliki šok u polufinalu Kupa Srbije prošle sedmice kada su primili gol od Vojvodine u sudijskoj nadoknadi i tako ostali bez svog prvog plasmana u finale ovog takmičenja, fudbaleri Radničkog su se brzo uspravili i pobedili u Kruševcu. Bili su čak i ubedljivi protiv Napretka, slavili su sa 4:1 protiv tima koji igra bez ambicija u plej-ofu. Nešto slično je i sa Lučancima. I oni su svoje ambicije ostvarili ulaskom u plej-of. Do kraja sezone ostalo je još pet kola, Radnički ima pet bodova više od Čukaričkog i Vojvodine ali i težak raspored do kraja. Ostaju im mečevi i sa Zvezdom i sa Partizanom, ali i TSC-om. Zato protiv Mladosti ne smeju sebi da dozvole nikakav kiks ako žele da zadrže šetvrto mesto.

Mladost

Tim iz Lučana je pobedio Kragujevčane na svom terenu u finišu regularnog dela prvenstva. Ta pobeda je i definitivno ubacila Mladost u doigravanje za titulu i bukvalno zatvorila sve ambicije i planove tima iz Dragačeva. U plej-ofu su odigrali dve utakmice, pobedili su Napredak u Lučanima i izgubili od Čukaričkog na Banovom Brdu. Trenutno se nalaze na 7. mestu i sva je prilika da će tu i ostati do kraja sezone. Samim tim što su u gornjoj polovini tabele sezona se može oceniti kao uspešna. Pokušaće do njenog kraja da osvoje još neki bod, mada će u svim preostalim mečevima biti autsajderi.

Predlog

Jasno je da je motiv u potpunosti na strani domaćina. Ne samo zbog toga što su im bodovi mnogo bitniji veći zbog \'\'osvete\'\' Lučancima za poraz od pre mesec dana. Radnički igra odlično od dolaska trenera Feđe Dudića koga će teško zadržati i za narednu sezonu. Start prvenstva bio je očajan a sada je Radnički blizu istorijskog plasmana u Evropu. Mladost moraju da pobede i smatramo da hoće. Za jedinicu se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.64.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.