Subota, 27/04 - Fudbal, Srbija, Superliga
27/04Javor Ivanjica vs IMT Novi BeogradUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
8 / 10 Ulog
25/04/2024 12:28
Jedna od presudnih utakmica u borbi za opstanak igra se u Ivanjici. Meč je zakazan za subotu u 18 časova.
Javor

Pred ovo kolo plej-auta Ivanjičani su na 14. mestu na tabeli. Ta pozicija na kraju sezone donosi samo igranje u baražu i pred ekipom Javora je težak zadatak da iza sebe ostave još dva tima i tako opstanu u Super ligi bez nepouzdanog baraža. Nije to nemoguć zadatak, ispred njih su IMT i Voždovac sa samo dva boda više, pa će ova dva tima biti njihove legitimne mete u preostalom delu sezone. Moraju u Javoru da vode računa o tome da ne skliznu jednu poziciju jer bi u tom slučaju direktno ispali u Prvu ligu Srbije i ne bi bilo ni baraža. Trenutno imaju četiri boda više od pretposlednjeg Železničara i lako bi mogla da se promeni situacija. U dve poslednje utakmice Javor je oba puta igrao sa Spartakom u Subotici, prvo u poslednjem kolu regularnog dela sezone, a onda i prvom kolu plej-auta. U obe utakmice poraženi su minimalnim rezultatom.

IMT

Traktoristi su novajlije u ligi i njihov cilj, od starta sezone, bio je opstanak. Jedno vreme su igrali dobro, držali se u sredini tabele, ali su onda popustitili i pali u donji deo. Nije iznenađenje što igraju u plej-autu i što će do poslednjeg kola strahovati za svoj status. Sada su na 13. mestu, to je pozicija koja vodi u baraž, ali imaju isti broj bodova kao i ekipa Voždovca koja je ispred njih. Svaka utakmica je malo finale za tim sa Novog Beograda ali oni imaju hendikep u odnosu na ostale rivale pošto kao domaćini ne igraju na svom stadionu nego na terenu Voždovca. Sada je IMT u dobroj formi, na poslednjih šest utakmica izgubili su samo jednom i to od Crvene zvezde. U prvom kolu doigravanja igrali su bez golova sa Železničarom kao domaćini i ta dva izgubljena boda moraće negde da nadokande.

Predlog

Ovo je već četvrti međusobni duel ova dva tima. Sastali su se u šesanestini finala Kupa Srbije i tada je Javor prošao dalje boljim izvođenjem penala, a onda su u Ivanjici podeli bodove. Početkom marta je IMT pobedio Javor na svom terenu. Bodovi iz ovog duela vrede dvostruko pošto se radi o direktnim konkurentima u bici za opstanak. Ne očekujte lepršavu igru a ni golova neće biti mnogo. Za 0-2 gola kvota je 1.73 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.