Ponedeljak, 05/09 - Fudbal, Norveška, 1st Division
05/09Grorud vs Ranheim1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
04/09/2022 16:11
Meč koji domaćima ništa ne znači, a gostima može biti ključan. Utakmica druge norveške lige igra se u ponedeljak u 18 časova.
Grorud

Domaćin će još malo biti drugoligaš, a onda naredne sezone se seli u niđi rang. Ekipa iz Osla je poslednja na tabeli norveške druge lige, nema nijednu pobedu u 22 odigrane utakmice, a sakupili su sedam bodova iz sedam remija, koliko su imali. U prethodnih 12 kola ovaj tim je uspeo samo jednom da ostane neporažen, a to se dogodilo pre dva kola u duelu sa Skeidom na domaćem terenu. U prošlom kolu diđiveli su ubedljiv poraz na gostovanju kod Starta, bilo je čak 5:0 za domaćina i sa malo nade dočekuju duel sa Ranfahmom.

Ranhajm

Gosti su ušli u malu krizu baš u najvažnijem trenutku. Srećom po njih, ovaj meč sa otpisanim Grorudom dolazi im kao poručen da prekinu niz od tri uzastopna kola bez pobede. Posle remija sa Frederikšatdom i Brineom, u prošlom kolu su sa 5:0 izgubili od lidera Brana u Bergenu. Trenutno su na četvrtom mestu, imaju plasman u plej-of u džepu, ali će pokušati da uhvate drugu poziciju i tako se direktno probiju u elitu, zajedno sa neprikosnovenim Branom, koji je već jednom nogom u Tipen ligi. Ranhajm nije preterano uspešan na gostujućim terenima, na poslednjih šest prvenstvenih mečeva na strani pobedili su samo jednom i to u Oslu protiv ekipe KFUM-a.

Predlog

Ma koliko Ranhajm imao problema na gostovanjima, ovo je meč koji mora dobije. Trijumf nad Grorudom sve ekipe unapred upisuju, a posebno je važno za timove koji se bore za promociju u viši rang. U prvom delu sezone Ranhajm je slavio sa 2:1 protiv Groruda, ali je tada ekipa iz prestonice još gajila nadu da može do opstanka. Sada su bez šansi, pa je dvojka u ovom meču fiks dana. Za pobedu Ranhajma dobija se koeficijent 1.75 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.